Polévka z kedluben s mrkví

Kedlubnová polévka plná zdraví.


3.070x
35 min

Postup přípravy

Kedlubny a mrkev oloupeme, nakrájíme na kousky a ve vývaru asi 10 minut povaříme.

Svaříme 125 ml vody s troškou soli a tukem. Vsypeme krupici a necháme zchladnout. Omyjeme petrželku, osušíme a usekáme. Spolu s vejcem ji přidáme ke krupici a vypracujeme hladkou hmotu, ze které rukama namočenýma ve studené vodě tvoříme kulaté knedlíčky.

Cibulku očistíme a nakrájíme na kousky. Do vroucí vody vsypeme mražený hrášek, pórek a noky a na středním plameni vaříme přibližně 10 minut. Nakonec podle chuti osolíme.

Polévku z kedluben s mrkví podáváme horkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z kedluben s mrkví

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.