Polévka z Jeruzalémského artyčoku s bylinkovou pěnou

Recept na polévku z Jeruzalémského artyčoku.


5.01x
45 min

Postup přípravy

Artyčoky oloupeme a lehce orestujeme na másle. Přidáme mléko a smetanu, poté mírně vaříme do poloměkka. Vše důkladně rozmixujeme. Polévku ochutíme solí, bílým pepřem a ještě jednou provaříme.

Připravíme si bylinkovou pěnu. Petržel zblanšírujeme, zchladíme a rozmixujeme s osoleným mlékem. Vzniklou kaši přecedíme přes jemný cedník. Podle chuti osolíme a za stálého mixování zahříváme na 70 °C. Vzniklou pěnou zdobíme polévku na talířích.

Při podávání polévku zastříkneme bylinkovou pěnou a zakápneme lanýžovým olejem. Polévku z Jeruzalémského artyčoku s bylinkovou pěnou ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polévka z Jeruzalémského artyčoku s bylinkovou pěnou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká