Vaření.czReceptyPolévka z čerstvých rajčat a celeru

Polévka z čerstvých rajčat a celeru

Všichni známe rajskou polévku. Když je dobrý recept a šikovný kuchař, není vůbec špatná. Ale zkoušeli jste už někdy polévku z čerstvých rajčat? Bezkonkurenční záležitost! Jeden hrnec stačit nebude.


4.25x
45 min

Ingredience

20 gmáslo
1.5 kgrajčata
1 kscibule
1 svazekbazalka
1 lžíceolivový olej
1 lzeleninový vývar
0.5 gřapíkatý celer

podle chuti

sůl
zakysaná smetana
mletý černý pepř

Postup přípravy

Rajčata a celer omyjeme a nakrájíme na menší kusy. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. V hrnci rozehřejeme máslo se lžící oleje a necháme na něm pomalu zesklovatět cibuli. Přidáme celer a ještě chvíli opékáme, poté přidáme rajčata, podlijeme částí vývaru, přiklopíme a necháme pár minut dusit. Polévku z čerstvých rajčat rozlijeme do talířů a ihned podáváme samotnou nebo s pečivem. Zdroj: www.akademiekvality.cz
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Polévka z čerstvých rajčat a celeru

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena