Polentový koláč se skořicí a jablky

Recept na netradiční podzimní polentový koláč s jablky, skořicí a tvarohem.


0.00x
75 min

Ingredience

180 gpolenta
50 gsušené bio brusinky
700 mlrostlinné mléko
4 ksjablka Golden
2 lžičkymléta skořice
6 lžicjavorový sirup
500 gtučný tvaroh ve vaničce

Postup přípravy

Do hrnce nalijeme rostlinné mléko a přidáme polentu, brusinky a dvě lžíce javorového sirupu. Vše pečlivě promícháme a pomalu vaříme na mírném plameni do zhoustnutí. Takto připravenou polentu vylijeme na pečícím papírem vyloženou formu. Jablka oloupeme a nastrouháme na struhadle nahrubo a smícháme s třtinovým cukrem a skořicí. Tuto směs přendáme na připravenou polentu, posypeme nasekanými pekanovými ořechy a dáme péct do předehřáté trouby na 180 °C zhruba na 30 minut. Mezitím si vyšleháme měkký tvaroh, do kterého přidáme 4 lžíce javorového sirupu. Po 30 minutách vyndáme koláč z trouby a přendáme na něj tvarohovou vrstvu. Pečeme ještě zhruba 20 minut.


Po upečení můžeme polentový koláč s jablky poprášit skořicí a poté necháme koláč zcela vychladnout.


Nejoblíbenější moučníky s tvarohem: Vrhněte se na pečení a oslaďte život celé rodině


Také milujete tvarohové koláče a dorty? Máte rádi sladkou klasiku, nebo naopak rádi zkoušíte nové recepty? Přinášíme vám výběr 10 moučníků, které rozhodně nezklamou.


Nejoblíbenější


Inspirujte se, jak zpracovat jablka: 8 skvělých receptů na víkend


Z jablíček neupečeme jen štrúdl, jejich využití může být opravdu pestré a jejich obsah v moučnících znamená vždy vláčnost a jemnost. Máme pro vás pár receptů, které se vyplatí vyzkoušet.


Inspirujte


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Polentový koláč se skořicí a jablky

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.