Výborný pokrm na chutné rizoto bez rýže podle snadného receptu.
Hodnocení
3.6
/ 5 (79x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Podle potřeby
Olej
Podle chuti
Sůl
Grilovací koření
Drcený kmín
Čerstvě mletý pepř
Pizza koření
Směs
Pažitka
Žampiony1 balíček
Pohanka1 hrnek
Mražená zelenina1 balíček
Postup přípravy
Hrnek pohanky uvaříme v osolené vodě a necháme odstát ve vodě. Cibuli nakrájíme na kostičky. Žampiony očistíme a nakrájíme na plátky. Pažitku nakrájíme nadrobno.
Na pánev dáme olej a po rozpálení přidáme nakrájenou cibuli. Jakmile je cibule orestovaná dozlatova, přidáme mraženou zeleninu (hrášek s mrkví) a necháme restovat. Po chvíli dochutíme grilovacím kořením a čerstvým mletým pepřem. Jakmile je hotovo, směs vmícháme do hrnce, kde je odstavená uvařená pohanka, která mezitím vsákla všechnu vodu.
Na pánev dáme opět olej, po rozpálení vložíme nakrájené žampiony, po chvilce dochutíme grilovacím kořením, směsí koření na pizzu, kmínem a čerstvým pepřem. Žampiony restujeme, aby zůstaly šťavnaté, nikoli vysušené. Přidáme nakrájenou pažitku a promícháme. Žampiony vmícháme do směsi pohanky a restované zeleniny.
Pohankové rizoto se žampiony podáváme jako zdravý hlavní chod.
Do rizota vždy dávám čerstvou zeleninu, cuketu, papriku, okurku, kedluben, cibuli, pór, je možné hodně obměn, ničím nedochucuji, pouze solím a dle mého je to vynikající zdravý pokrm.