Recept na bezlepkové palačinky z pohankové mouky je snadný a výtečný!
Hodnocení
4.7
/ 5 (7x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Ostatní
Sůl1 špetka
Vejce2 ks
Kypřicí prášek do pečiva2 lžičky
Med1 lžička
Strouhaný kokos40 g
Pohanková mouka150 g
Sojové mléko250-300 ml
Postup přípravy
V míse smícháme pohankovou mouku, prášek do pečiva, strouhaný kokos a sůl.
V druhé míse rozšleháme vejce společně se sojovým mlékem a medem.
Sypkou a tekutou směs zašleháváním spojíme do hladkého těsta.
Těsto na pohankové palačinky nabíráme naběračkou a naléváme na rozpálenou pánev a pohybem pánví rozlijeme po celé ploše. Palačinky opékáme z obou stran dozlatova.
Hotové pohankové palačinky mažeme džemem, marmeládou, čokoládou, tvarohovým krémem či jinou náplní.
Ještě teplé pohankové palačinky podáváme jako sladký dezert či teplý a sladký hlavní chod.