Recept na pohankovou bowl s tofu a červenou řepou. Luxusní hlavní chod nejen pro vegany.
Hodnocení
5.0
/ 5 (5x)
Doba přípravy
45 min
Ingredience
Ostatní
Pohanka1 hrnek
Uzené tofu 1 kostka
Syrová červená řepa1 ks
Olej2 lžíce
Česnek 4 stroužky
Sůl1 lžička
Pepř1 špetka
Salát polníček1 hrst
Kimchi1 balení
Postup přípravy
Pohanku propláchneme vodou. Na jeden hrnek pohanky přidáme 2 hrnky vodu, špetku soli a vaříme zhruba 15 - 20 minut do změknutí.
Červenou řepu oloupeme, nastrouháme na jemno.
Na pánvi na oleji orestujeme 4 stroužky prolisovaného česneku, poté přidáme červenou řepu a restujeme do změknutí. Na závěr dochutíme solí a pepřem a zamícháme do uvařené pohanky.
Uzené tofu nakrájíme na plátky a osmahneme na pánvi na oleji z obou stran.
Uvařenou pohanku s řepou přendáme do misky, přidáme tofu, kvašenou zeleninu, polníček, naklíčenou čočku a posypeme sezamovými semínky.
Takto připravenou pohankovou bowl s tofu a červenou řepou můžeme hned servírovat.