Pohanková bábovka

Máte rádi bábovku z kynutého těsta, ale na vás moc "těžká"? Zkuste tuto bábovku z pohankové mouky. Místo mandlí můžeme použít rozinky namočené v rumu.


3.2222x
90 min
1×

Postup přípravy

Do vlažné smetany přidáme lžičku cukru, rozdrobíme droždí a necháme vzejít kvásek.

Mouku trochu osolíme a prosijeme. Mandle nakrájíme na nudličky. Máslo utřeme s cukrem a vejci, přidáme citronovou kůru a vanilkovou dřeň. Pak přilijeme kvásek z droždí, postupně zamícháme osolenou mouku a vypracujeme těsto. Nakonec přimícháme mandle pokrájené na nudličky a těsto necháme chvilku kynout.

Formu silně vymastíme máslem a lehce vysypeme strouhankou. Těsto do ní pak přeložíme a necháme ještě 20 - 30 minut kynout.

Troubu předehřejeme na 180 °C a bábovku v ní pečeme, dokud není hotová. Poznáme to, když ji propíchneme špejlí, na kterou se nic nepřilepí.

Upečenou vychladlou bábovku vyklopíme z formy, posypeme moučkovým cukrem a podáváme.

Zdroj: kniha Pohanka ve mlýně a kuchyni - Zdeněk Šmajstrla

user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pohanková bábovka

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena