Podolská kapsa

Recept na minutku z kuřecího masa.


4.07x
45 min
1×

Ingredience

250 mlmléko
1 kscibule
250 mlsmetana
50 dkgkuřecí prsa
2 lžícehladká mouka
15 dkganglická slanina
1 plechovkasterilovaná kukuřice
15 dkgšunkový salám
15 dkguzený sýr

podle chuti

1-2 špetkyvegeta
1-2 špetkymletý černý pepř

Postup přípravy

Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Slaninu a šunkový salám nakrájíme na nudličky. Maso nakrájíme na kostky a okořeníme vegetou. Sýr nakrájíme na drobné kostičky.

V pánvi rozpálíme olej, vsypeme maso a restujeme jej, až změkne. Pak maso vyjmeme a uložíme do tepla. Do výpeku po masu přidáme slaninu, šunkový salám a cibuli. Společně restujeme. Pak vše zalijeme smetanou smíchanou s mlékem a přivedeme k varu. Směs zaprášíme hladkou moukou a povaříme. Vmícháme uzený sýr, kukuřici a pepř. Nakonec vmícháme kuřecí maso a směs odstavíme.

Podolskou kapsu podáváme s hranolky nebo opékanými brambory.
user-icon

autor MARCY


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Podolská kapsa

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká