Podmuchovský kapr

Teplý předkrm z kapra na jablkách, s burskými lupínky a medovým přelivem. Lze podávat i jako hlavní chod.


2.716x
90 min

Postup přípravy

Do hlubokého talíře či misky si připravíme marinádu z olivového oleje, mletého muškátového květu, kari koření a stroužku drceného česneku. Můžeme přidat i pár kapek chilli omáčky. Z kapra (popř. candáta) připravíme filety, které osolíme, pokapeme citrónem a vložíme asi na 1 hod. do připravené marinády.

Zatím si připravíme 4 středně veliká jablka, která oloupeme, zbavíme jádřince a nakrájíme na kroužky a lehce posypeme mletým muškátovým květem.
Do zapékací misky vložíme filety, obložíme je jablky a posypeme lupínky z burských oříšků (popř. mandlí) a dáme pod pokličkou zapéct do předehřáté trouby na 200°C. Asi po 20 minutách pokličku sejmeme, zalijeme zálivkou z 1dcl vody a 1 lžíce medu. Poté ještě 10 minut grilujeme.

Podáváme teplé, ozdobené petrželovou natí s bílým pečivem. Doporučujeme servírovat s bílým vínem.
user-icon

autor Hemlbaba


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Podmuchovský kapr

Zpět na recept