Podkrkonošské křupavé placky

Bramborové placky, jsou vhodné jako příloha nebo a hlavní jídlo.


2.91079x
30 min
1×

Postup přípravy

Brambory omyjeme a uvaříme je ve slupce doměkka. Uvařené brambory necháme vychladnout. Podle potřeby je můžeme uvařit den předem.

Brambory nastrouháme. Brambory zpracujeme se solí a moukou, až vznikne těsto tuhé jako na nudle. Vyválíme z něj placky.

Podkrkonošské placky pečeme po obou stranách na vymazaném plechu v troubě.

Podkrkonošské křupavé placky podáváme čerstvě upečené, kdy jsou křehké a křupavé. Podle chuti můžeme do těsta zpracovat česnek a bylinky.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Podkrkonošské křupavé placky

Zpět na recept