Pochoutkový rybí salát

Pochoutkový rybí salát z čerstvých ryb. Příprava je jednoduchá, ale doba marinování ryb je 3 dny. Recept pochází z Lipska.


3.1246x
0

Postup přípravy

Vykuchané, očištěné cejny dáme do vzduchotěsné nádoby. Převaříme litr vody, necháme ji vychladnout a smícháme s octem. Tímto nálevem zalijeme ryby, nádobu uzavřeme a necháme ryby 3 dny marinovat.

Z ryb vytáhneme hřbetní ploutev, páteř, případně další velké kosti. Maso nakrájíme podle libosti na kousky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Připravenou zeleninu zcedíme. Cibuli, maso a zeleninu smícháme. Přimícháme majonézu, podle potřeby salát zředíme smetanou a osolíme a opepříme. Můžeme také lehce ocukrovat, aby nebyl salát příliš kyselý. Salát dobře zamícháme a dáme na den až dva odležet.

Jíme, když na něj máme chuť. Vhodnou přílohou je pečivo.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pochoutkový rybí salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká