Plněný paprikový lusk

Plněný paprikový lusk včetně jádřince a stopky rozšlehaným vajíčkem a dušený pod poklicí na troše oleje.


3.173x
15 min

Postup přípravy

Paprikový lusk - nejlépe druh slovenské zelené papriky - omyjeme a uprostřed trochu nařízneme. Vejce rozklepneme a s trochou soli rozšleháme.

Do naříznuté papriky opatrně vlijeme rozšlehaná vejce. Můžeme si pomoci malým trychtýřem a přes něj vlít vajíčko, zhruba tak jedno vejce na celý paprikový lusk. Vejce nesmí vytékat z lusku.

Připravený lusk vložíme opatrně do hlubší pánve s trochou oleje a pod poklicí dusíme, ne zprudka, paprikový lusk by se připálil. Asi tak po 15 minutách máme pochoutku připravenou.

Plněný paprikový lusk zbavíme jádřince a stopky a můžeme konzumovat. Přílohou je libovolné pečivo a hlavně rajčata, okurky a podobně. Pro labužníky ostřejších chutí je dobré využít pálivých paprikových lusků. Je to super letní pochoutka, která osvěží.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněný paprikový lusk

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.