Plněný meloun kumburské hradní paní

Vhodné pohoštění na zahradní slavnost, které výborně osvěží a doplní vitamíny. S výrobou tohoto receptu mohou pomáhat děti.


4.08x
20 min

Ingredience

1 ksjablko
150 gjahody
2 lžícemandle
2 lžícecukr krupice
2 ksbanán
2 lžícecitronová šťáva
150 ghroznové víno
1 ksmeloun

Postup přípravy

Meloun rozkrojíme na dvě stejné poloviny. Lžící vydlabeme červenou dužinu melounu a přendáme do velké mísy, můžeme si pomoci i speciálním kulatým vykrajovátkem. Vydlabané poloviny nevyhazujeme, použijeme je na servírování. Veškeré ovoce oloupeme, popřípadě omyjeme, zbavíme stopek a pokrájíme na kousky, které přidáme ke kuličkám melounu. Cukr rozmícháme v citronové šťávě. Touto šťávou prolijeme připravené ovoce. Přidáme sekané mandle a promícháme. Ovocný salát rozdělíme do vydlabaných melounových polovin. Plněný meloun kumburské hradní paní podáváme na nejrůznějších letních oslavách.


Recept na osvěžující melounový salát s meruňkami a zázvorovou zálivkou


Letní verze salátu, která v horkých dnech osvěží. Zázvorová zálivka se sezamem mu dodává lahodnou chuť. Vyzkoušejte tento snadný recept krok za krokem.


Recept


Jak přežít horko: Zkuste melounovou limonádu!


Meloun k horkému počasí neodmyslitelně patří. Právě teď je ten správný čas připravit si z něj lahodný a osvěžující nápoj, který můžeme popíjet třeba celý den.


Jak

user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněný meloun kumburské hradní paní

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.