Melounový salát s meruňkami a zázvorovou zálivkou

Letní verze salátu, která v horkých dnech osvěží. Recept je rychlý a výsledek moc dobrý.


0.00x
30 min

Postup přípravy

Sezamová semínka opečeme na lžičce rostlinného oleje.

Meruňky zbavíme pecek a nakrájíme na čtvrtky. Meloun rozkrájíme na větší kousky. K přípravě salátu je vhodný bezsemenný meloun. Ušetříme si tak práci s odstraňováním semínek.

V kastrůlku smícháme cukr, 2 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru, olivový i rostlinný olej, sůl a pepř. Na mírném ohni zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Rozehřátou směs přelijeme do shakeru nebo jakékoliv uzavíratelné nádoby, přidáme sezamová semínka, vinný ocet a proštěrcháme, aby se nám vše spojilo. Hotovou zálivku uschováme v lednici.

Okurek oloupeme a pomocí škrabky nebo struhadla tvoříme dlouhé a tenké plátky. Takto postupujeme po celé jeho délce, dokud nedojdeme k semínkům. Tuto část okurky nebudeme pro náš salát potřebovat.

Na velký talíř naskládáme nakrájené meruňky a meloun. Ozdobíme spirálkami vytvořenými z okurky, posypeme nasekanou bazalkou a přelijeme zálivkou.

Melounový salát s meruňkami a zázvorovou zálivkou ihned podáváme. Je pro horké dny přímo ideální!
user-icon

autor Hanka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Melounový salát s meruňkami a zázvorovou zálivkou

Zpět na recept