Plněný krocan

Chutný krocan, kterého si můžete přichystat nejen na Vánoce.


5.014x

Ingredience

1 lžičkačesnek
1 ksvejce
150 gmáslo
2 hrnečkycibule
4 lžíceceler
3 hrnečkymrkev
1 kskrocan
1 dlbílé víno
1 dlkuřecí bujon
2 ksrohlik

podle chuti

tymián
šalvěj

Postup přípravy

Nejprve si připravíme nádivku. Zeleninu očistíme. Nasekáme mrkev, celer, cibuli i česnek na kostičky. Na pánvi rozpustíme 2 kousky másla, přidáme cibuli, osolíme, opepříme a restujeme zhruba 10 minut. Pak přidáme ostatní zeleninu a pokračujeme dalších 5 minut. Rohlík nakrájíme na kousíčky a také ho orestujeme. Přidáme ho k nádivce.

Dáme vařit kuřecí bujon s vínem a máslem. Tímto vývarem zeleninu podlijeme a dáme péct na 30 minut do trouby.

Na pekáč s půlkou másla dáme umytého krocana, okořeníme šalvějí, tymiánem a pečeme na 180 °C 3 hodiny. Během pečení krocana podléváme.

Upečeného krocana vyndáme, vyplníme nádivkou a naporcujeme. Plněný krocan je skvělou večeří nejen o vánočních svátcích.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněný krocan

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská
K příležitosti
Vánoční recepty