Nejprve si připravíme špenátovou omáčku - mražený špenát necháme rozpustit v hrnci s trochou mléka. Přidáme prolisovaný česnek a ochutíme masoxem. Necháme povařit, vedle v menším hrnci si připravíme jíšku - nadrobno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova a zasypeme podle potřeby hladkou moukou. Rychle mícháme, aby se nám jíška nepřipálila. Jíšku poté vlijeme za stálého míchání do hrnce se špenátem. Necháme projít varem a dochutíme pepřem, solí a majoránkou.
Nyní připravíme palačinky - v misce pečlivě rozmícháme mléko s vejci a trochou soli. Za stálého míchání postupně sypeme do misky hladkou mouku. Máme těsto, které naléváme naběračkou na vyhřátou pánev s minimem oleje.
Jakmile jsou hotové palačinky, naplníme je směsí - nastrouhaný eidam a na nudličky nakrájená šunka. Lehce ochutíme pepřem.
Palačinky zabalíme i se směsí, podle potřeby zajistíme párátky a obalíme v klasickém trojobalu (mouka, vejce, strouhanka). Dáme smažit do fritézy. Smažíme dozlatova.
Hotové osmažené palačinky naservírujeme na talíř, rozkrojíme napříč a přelijeme špenátovou omáčkou.