Husí stehna očistíme, vykostíme a zbavíme šlach. Pláty masa i s kůží lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Zelné listy spaříme ve vroucí vodě, pak je ihned zchladíme pod studenou tekoucí vodou a necháme okapat.
Vykostěná husí stehna poklademe vychladlým zelím a plátkem slaniny. Maso svineme do roládek, které zajistíme potravinovou nití. Pak je na rozpáleném oleji opečeme ze všech stran dorůžova.
Opečené maso vložíme do pekáčku, ochutíme drceným kmínem a solí, podlijeme malým množstvím vody a upečeme ve středně vyhřáté troubě doměkka. To trvá přibližně 40 - 45 minut. Asi v polovině pečení kůži propícháme vidličkou, rolky obrátíme a dopečeme. Hotové dozlatova upečené maso zbavíme nití a nakrájíme na porce.
Plněné husí rolky můžeme podávat s bramborovým knedlíkem a zelím nebo opečeným bramborem a zelným salátem.