Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na malé plátky asi o váze 50 - 70 g. Velikost masa se řídí podle velikosti kapií. Kapie na širší straně seřízneme, zbavíme jádřinců, omyjeme a osušíme. Oloupaný česnek utřeme se solí, pepřem, usekanou petrželkou a kečupem dohladka. Pikantní klobásky nebo párky podélně rozkrojíme a upravíme podle velikosti masa.
Kuřecí maso tence rozklepeme a potřeme ochuceným kečupem. Do středu plátku masa položíme uzeninu, vše pevně svineme, zajistíme párátkem a zprudka ze všech stran opečeme na oleji. Závitek nepropékáme. Jakmile maso zbělá, ihned ho vyjmeme z tuku a necháme okapat. Odstraníme párátka a maso vsuneme do připravených kapií.
Naplněné kapie zvolna grilujeme na středně rozžhavených uhlících za stálého obracení dozlatova. Papriky budou ještě krásně křupavé a maso šťavnaté.
Plněné grilované kapie podáváme s listovým salátem. Výbornou přílohou jsou grilované plátky veky potřené česnekovým olejem.