Plněné dvojité roštěnky

Roštěnky plněné okořeněnou cibulkou a doplněné orestovanými paprikami jsou vhodné i pro slavnostní chvíle ve dvou.


4.730x
45 min
1×

Postup přípravy

Plátky roštěnek očistíme, omyjeme a osušíme. Lehce je rozklepeme, potřeme olejem a opepříme. Necháme alespoň 2 hodiny rozležet v chladu.
Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme na kostičky. Česnek očistíme a prolisujeme. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.

Na másle necháme zesklovatět cibulku. Osolíme, opepříme a ochutíme špetkou majoránky. Necháme vychladnout.

Na plát roštěnky vložíme připravenou cibuli a překryjeme druhým plátem. Obě roštěnky spojíme párátky nebo sešijeme nití.

Na pánvi rozpálíme olej a roštěnky zprudka z obou stran osmahneme. Potom zmírníme teplotu a dopékame ještě 4 - 5 minut. Hotové maso vyjmeme a odstraníme párátka nebo nitě. Zabalíme do alobalu a dáme na teplo.

Ve výpeku z masa rychle orestujeme proužky paprik a nakonec vmícháme prolisovaný česnek.

Dvojité plněné roštěnky rozkrojíme napůl, přendáme na talíře, přelijeme výpekem a obložíme paprikami. Přílohou mohou být hranolky, ale nejlépe chutnají křupavé šafránové brambory. Připíjíme červené víno.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné dvojité roštěnky

Zpět na recept