Plněné dvojité roštěnky

Roštěnky plněné okořeněnou cibulkou a doplněné orestovanými paprikami jsou vhodné i pro slavnostní chvíle ve dvou.


4.730x
45 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
2 lžícemáslo
3 ksmalá cibule
2 ksčerstvá paprika
2 plátkyhovězí roštěná (tzv. minutkový steak)

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
majoránka
mletý černý pepř

Postup přípravy

Plátky roštěnek očistíme, omyjeme a osušíme. Lehce je rozklepeme, potřeme olejem a opepříme. Necháme alespoň 2 hodiny rozležet v chladu.
Cibuli oloupeme a jemně nakrájíme na kostičky. Česnek očistíme a prolisujeme. Papriky omyjeme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na proužky.

Na másle necháme zesklovatět cibulku. Osolíme, opepříme a ochutíme špetkou majoránky. Necháme vychladnout.

Na plát roštěnky vložíme připravenou cibuli a překryjeme druhým plátem. Obě roštěnky spojíme párátky nebo sešijeme nití.

Na pánvi rozpálíme olej a roštěnky zprudka z obou stran osmahneme. Potom zmírníme teplotu a dopékame ještě 4 - 5 minut. Hotové maso vyjmeme a odstraníme párátka nebo nitě. Zabalíme do alobalu a dáme na teplo.

Ve výpeku z masa rychle orestujeme proužky paprik a nakonec vmícháme prolisovaný česnek.

Dvojité plněné roštěnky rozkrojíme napůl, přendáme na talíře, přelijeme výpekem a obložíme paprikami. Přílohou mohou být hranolky, ale nejlépe chutnají křupavé šafránové brambory. Připíjíme červené víno.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné dvojité roštěnky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká