Křupavé šafránové brambory

Recept na netradičně pečené křupavé brambory s šafránem, které podáme k pečeným masům. Chutnají i samostatně s cibulkou.


4.748x
60 min

Postup přípravy

Středně velké brambory oloupeme a nakrájíme na půlky, větší brambory nakrájíme na čtvrtky. Vložíme do hrnce, osolíme a přidáme půlku množství mletého šafránu.¨Nyní brambory zalijeme vařící vodou tak, aby byly ponořené asi do 3/4. Přivedeme je k varu a prudce povaříme asi 7 minut. Potom brambory slijeme a přikryjeme na 2 minuty pokličkou. Po uplynutí doby hrncem několikrát zatřeseme. Okraje brambor se roztřepí.

Druhý díl šafránu rozetřeme s olejem.

Na silnější plech nalijeme olivový olej a vložíme do horké trouby na horní rošt. Jakmile je olej rozpálený rozložíme na něj protřepané brambory. Nyní je na plechu potřeme šafránovým olejem a pečeme asi 40 minut v horké troubě při 220 °C . Brambory jsou krásně zlatavé a křupavé.

Používáme je pro slavnostní příležitosti jako přílohu k pečeným masům, nebo jako samostatný pokrm se zeleninou jako vegetariánskou pochoutku.
Křupavé šafránové brambory výborně chutnají posypané jarní cibulkou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Křupavé šafránové brambory

Zpět na recept