Plněné datle s endivií

Chuťovka k vínu ze slunné Itálie


3.0107x
35 min

Postup přípravy

Datle rozpůlíme a vyjmeme pecky. Na každou z deseti půlek dáme po půl lžičce pesta. Bazalku opereme, necháme okapat a lístky otrháme. Na naplněné datle dáme vždy po dvou až třech mandlích a několik lístečků bazalky. Poté naplněné datlové košíčky zakryjeme zbývajícími půlkami datlí.

Plátky anglické slaniny po délce rozpůlíme a každou datli slaninou ovážeme a upevníme párátkem.

Endivii opereme a necháme okapat. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a datle na něm dvě až tři minuty opékáme. Potom je vyjmeme, posypeme paprikou, naaranžujeme se salátovými listy na talíř, pokapeme zbylým olejem a ozdobíme lístky bazalky.

Plněné datle s endivií ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněné datle s endivií

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.