Plněné datle s endivií

Chuťovka k vínu ze slunné Itálie


3.0107x
35 min

Postup přípravy

Datle rozpůlíme a vyjmeme pecky. Na každou z deseti půlek dáme po půl lžičce pesta. Bazalku opereme, necháme okapat a lístky otrháme. Na naplněné datle dáme vždy po dvou až třech mandlích a několik lístečků bazalky. Poté naplněné datlové košíčky zakryjeme zbývajícími půlkami datlí. Plátky anglické slaniny po délce rozpůlíme a každou datli slaninou ovážeme a upevníme párátkem. Endivii opereme a necháme okapat. Na pánvi rozpálíme lžíci oleje a datle na něm dvě až tři minuty opékáme. Potom je vyjmeme, posypeme paprikou, naaranžujeme se salátovými listy na talíř, pokapeme zbylým olejem a ozdobíme lístky bazalky. Plněné datle s endivií ihned podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněné datle s endivií

Zpět na recept
Druh jídla
Chuťovky
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena