Syrové brambory oloupeme nastrouháme střídavě nahrubo i na jemno a vymačkáme z nich vodu. Vařené brambory nastrouháme najemno. Brambory smícháme, přidáme mouku, vejce, osolíme a vypracujeme těsto. Z těsta tvarujeme asi 8 stejně velkých placiček. Kysané zelí propláchneme studenou vodou. V hrnci rozpálíme olej, a jemně nasekanou cibuli osmahneme. Přisypeme zelí, kmín, sůl, ocet a přilijeme trochu vody. Za občasného promíchání dusíme zelí téměř doměkka. Směs zelí zaprášíme moukou, podlijeme červeným vínem, dochutíme solí, octem, pepřem a cukrem a dodusíme doměkka. Na pánvi rozpustíme trochu sádla, orestujeme na něm cibulku a přidáme uzené maso, které lehce opečeme a necháme zchladnout. Placičky bramborového těsta plníme směsí masa a cibulky, dobře zabalíme a uvaříme v osolené vodě. Po vyjmutí bramborové knedlíky rozkrojíme, přidáme dušené zelí a ozdobíme například orestovanou cibulkou.
Houskové a bramborové knedlíky - připravte je jako mistři!
Přestože dnešní doba přeje spíše dietní kuchyni, do které bohužel české knedlíky zrovna nepatří, dokážete si třeba představit klasickou svíčkovou s něčím jiným než s krásně kynutým knedlíkem? Nebo pečené maso, zelí a? Správně: Knedlík. Zkrátka diety nediety, jsou jídla, ke kterým knedlíky neodmyslitelně patří.

Knedlíky Češi milují: Recepty, které si najdou místo ve vaší kuchařce
Karlovarský, vídeňský, bramborový nebo klasický kynutý knedlík? Který na vašem talíři vítězí? Připravili jsme pro vás výběr nejoblíbenějších přílohových knedlíků, které k pečené huse nebo kachničce nemohou chybět.

Autor:admin_vareni
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena