Vaření.czReceptyPlněné bramborové knedlíky s uzeninou a kapustou

Plněné bramborové knedlíky s uzeninou a kapustou

Poctivá česká dobrota. Recept na knedlíky z bramborového těsta s přílohou z kapusty.


1.936x
60 min

Ingredience

6 stroužkůčesnek
1 ksvejce
10 dkgsádlo
30 dkguzenina
5 dkgšpek
2 lžícehladká mouka
10 dkghrubá mouka
2 ksstřední cibule
6 ksstřední brambory
1 ksmenší kapusta

podle chuti

sůl
vegeta
mletý černý pepř

Postup přípravy

Šest středních brambor (uvařených, oloupaných, vychladlých) nastrouháme do mísy najemno. Přidáme jedno vejce, jednu lžičku soli, 10 dkg hrubé mouky. Vypracujeme hladké těsto. Jakoukoliv uzeninu nameleme, přidáme špetku pepře, špetku vegety a promícháme. Z bramborového těsta vypracujeme válečky, které překrojíme na menší dílky. Každý dílek plníme mletou uzeninou. Knedlíky naplněné uzeninou vkládáme do vařící vody, necháme vyplavat na povrch, vyjmeme do mísy a omastíme. Jednu malou kapustu očistíme, nakrájíme a dáme vařit do mírně osolené vody. Na pánvi osmažíme špek s nakrájenou cibulkou dozlatova, zasypeme 2 lžicemi hladké mouky. Udušenou kapustu z poloviny scedíme, přidáme připravenou jíšku s cibulkou a necháme mírně provařit. Přidáme šest stroužku česneku a ochutíme pepřem, solí, popřípadě vegetou. Uzenina může být pomleta nebo nakrájena na kostičky. Na talíř naneseme kapustu, přidáme knedlíky (rozkrojené nebo v celku), můžeme ještě vylepšit osmaženou cibulkou. Plněné bramborové knedlíky s uzeninou a podušenou kapustou podáváme jako sytý hlavní chod.
user-icon

autor Renegene

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněné bramborové knedlíky s uzeninou a kapustou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena