Plněná rajčata ve středomořském stylu

Malé kouzlo skrývající se v rajčatech, které uvolňuje prostor pro fantazii. Recept na skvělou chuťovku.


3.816x
30 min
1×

Postup přípravy

Nejprve omyjeme a "skalpujeme" rajčata. Všechna rajčata dobře a opatrně vydlabeme, vnitřek použijeme podle své úvahy. Rozdělíme si rajčata dle náplně, kterou budou obsahovat. Tento recept je tvořen na 3 s vaječnou náplní a 3 s mozzarellou. Do všech rajčat dáme na dno trochu prolisovaného česneku, může být použit i jako koření.

Mozzarellová rajčata naplníme trochou roztrhaných lístků bazalky, aby pustily chuť a aroma. Poté naplníme až téměř po okraj mozzarellou (ideálně strouhanou, ale může být i na malé kostičky). Můžete taktéž přidat pár nasekaných oliv, zde je fantazie čistě vaší zbraní.

Vaječná rajčata připravíme tak, že nejdřív vezmeme trochu kuřecí šunky (ideálně kolečka šunky) a obložíme tím vnitřek rajčat. Následně si stranou smícháme bílek se žloutkem dohromady, osolíme, opepříme a opatrně jím naplníme rajčata téměř po okraj. Na závěr každý kousek zlehka okořeníme mletou sladkou paprikou.

Nyní máme rajčata připravena a můžeme je vložit na pekáč, který můžeme pro jistotu trochu potřít olejem. Rajčata taktně rozložíme, aby se nám nestalo, že se převrátí a vyvrhnou svůj obsah. Plněná rajčata dáme do předehřáté trouby a necháme péct na 150 - 200 °C, dokud nebudou vejce hotová a mozzarella roztavená.

Následně stačí plněná rajčata ve středomořském stylu opatrně vyndat, servírovat ještě horké a užívat si s trochou dobrého pečiva. Pro efekt můžeme plněná rajčata dozdobit další bazalkou apod.
user-icon

autor Namer


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná rajčata ve středomořském stylu

Zpět na recept