Krůtí maso omyjeme, osušíme, podélně rozkrojíme a naklepeme. Vložíme na 2 hodiny do jogurtové marinády. Marináda: Česnek oloupeme a utřeme se solí a pepřem. Vmícháme do jogurtu. Nádivka: Mleté krůtí maso necháme rozmrazit a smícháme s vejcem a strouhaným sýrem. Nesolíme. Maso již bývá osolené. Necháme odležet v chladu. Krůtí prso vyjmeme z marinády, osušíme a rozložíme na alobal. Potřeme stejnoměrně nádivkou a pomocí alobalu srolujeme. Konce alobalu uzavřeme a vložíme do horké trouby na 20 minut. Potom odstraníme alobal a roládu necháme vychladnout. Listové těsto rozválíme a zabalíme do něj vychladlou roládu. Potřeme rozšlehaným vejcem a posypeme sezamovým semínkem. Upečeme v horké troubě do zrůžovění. Plněnou krůtí roládu v listovém těstě podáváme s vařeným bramborem, zeleninou nebo dušeným špenátem. Studenou krůtí roládu můžeme podávat i jako předkrm. Zdobíme olivami a zeleninou.
Recept na dušený špenát z čerstvých listů krok za krokem
Zapomeňte na školní jídelnu a připravte se na zcela jiný chuťový zážitek. Tento špenát z čerstvých listů je základem také pro klasický dušený špenát. Podle fotonávodu jej zvládne každý.

Recept na kuřecí roládu s mandlovou paštikou
Vyzkoušejte s námi recept na výbornou kuřecí roládu s nádivkou z mandlové paštiky, oliv a parmazánu.

Autor:Jarka Petrová

Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena