Plněná kachna

Recept na slavnostní oběd.


5.06x
120 min

Postup přípravy

Kachnu omyjeme, osušíme a vykostíme ji jako na roládu. Maso rozložíme na placku, osolíme, okmínujeme a připravíme si nádivku.

Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. 4 housky nakrájíme na malé stejnoměrné kostičky. Rozmixujeme 25 dkg kachních jater. Přidáme žloutky, najemno nasekaný pórek, majoránku, sůl, česnek a nakrájenou červenou papriku. Dobře zpracujeme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Směs naklademe na placku vykostěné kachny, srolujeme a zavineme nití.

Kachnu dáme na plech, přidáme sádlo a ve středně rozpálené troubě ji dusíme pod poklicí tak dlouho, až maso změkne. Během pečení podléváme vývarem. Pak plněnou kachnu odkryjeme, opět trochu podlijeme a necháme bez poklice dopéct do jemné kůrčičky.

Plněnou kachnu vyjmeme, vysmahnutou šťávu zaprášíme hladkou moukou, přilijeme červené víno a přidáme smetanu. Omáčku dochutíme pepřem a necháme krátce přejít varem.

Plněnou kachnu podáváme s brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněná kachna

Zpět na recept