Plněná kachna

Recept na slavnostní oběd.


5.06x
120 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
3 ksvejce
1 lžičkamajoránka
2 lžičkykmín
3 lžícesádlo
1 kspórek
2.5 kgkachna
4 kshouska
1 ksčervená kapie
25 dkgkachní játra

podle chuti

2 lžičkysůl
červené víno
mletý pepř
hladká mouka
smetana ke šlehání

Postup přípravy

Kachnu omyjeme, osušíme a vykostíme ji jako na roládu. Maso rozložíme na placku, osolíme, okmínujeme a připravíme si nádivku. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. 4 housky nakrájíme na malé stejnoměrné kostičky. Rozmixujeme 25 dkg kachních jater. Přidáme žloutky, najemno nasekaný pórek, majoránku, sůl, česnek a nakrájenou červenou papriku. Dobře zpracujeme a nakonec vmícháme sníh z bílků. Směs naklademe na placku vykostěné kachny, srolujeme a zavineme nití. Kachnu dáme na plech, přidáme sádlo a ve středně rozpálené troubě ji dusíme pod poklicí tak dlouho, až maso změkne. Během pečení podléváme vývarem. Pak plněnou kachnu odkryjeme, opět trochu podlijeme a necháme bez poklice dopéct do jemné kůrčičky. Plněnou kachnu vyjmeme, vysmahnutou šťávu zaprášíme hladkou moukou, přilijeme červené víno a přidáme smetanu. Omáčku dochutíme pepřem a necháme krátce přejít varem. Plněnou kachnu podáváme s brambory.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Plněná kachna

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena