Červené řepy omyjeme a oloupeme. Naklíčené obilí povaříme na mírném plameni asi 45 minut. Řepu povaříme ve slané vodě také asi 45 minut. Řepu a obilí necháme zchladnout.
Řepu vydlabeme a zakapeme citronovou šťávou. Sýr nakrájíme na drobné kostičky. Kopr najemno nasekáme. Polovinu zákysu smícháme s koprem a špetkou pepře. Tuto směs smícháme s obilím a sýrem a naplníme jí řepy.
Vydlabanou dužinu řepy rozmixujeme se zbývajícím zákysem a ochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. Podáváme k plněné červené řepě.
Nechápu, co by se mělo dělat se zeleninovým vývarem v pokrmu, který je napsán v ingrediencích, ale zcela jistě usoudíte, že není zapotřebí. Zákysu klidně použijte více, vydlabaný obsah řepy doslaďte lžičkou medu a servírujte podobně jako já na obrázku; dozdobte třeba bazalkou :)