Vaření.czReceptyPizza se šunkou a žampiony

Pizza se šunkou a žampiony

Kynuté těsto na pizzu se šunkou, žampiony a sýrem.


4.436x
75 min
2×

Ingredience

na potření

4 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
0.5 lžičkysůl
1 kscibule
2 ksrajče
1 špetkacukr krupice
1 lžičkaoregano
2 lžíceostrý kečup
1 špetkamletý černý pepř

těsto

3 lžíceolej
1 lžičkasůl
16 lžicvlažná voda

na ozdobu

100 gšunka
2 ksrajče
150 gtvrdý sýr
1 konzervasterilované žampiony

těstíčko

0.5 kostkydroždí
1 lžičkacukr krupice
300 ghladká mouka
2 lžícevlažná voda

Postup přípravy

Mouku nasypeme do mísy, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a vodu. Na teplém místě necháme 10 minut kynout. Vodu, sůl a olej promísíme a přilijeme ke kvásku. Zaděláme těsto a zpracujeme ho, až je hladké, nelepivé a tvoří puchýřky. Na teplém místě necháme 30 minut kynout. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme rajčata, kečup i koření a necháme dobře podusit. Těsto vyválíme a pomocí většího rendlíku vykrojíme placku, kterou přeneseme na plech potřený olejem. Ze zbytku těsta vyválíme druhou placku. Okraje těsta několikrát propíchneme. Rajčatovou směsí potřeme placky a na ně položíme na kostky nakrájená oloupaná rajčata, kousky sterilovaných žampionů, kostičky šunky, poprášíme oreganem a posypeme hustě nadrobno nastrouhaným sýrem. Neozdobené okraje potřeme olejem. Necháme ještě 10 minut kynout a pak v předehřáté troubě pečeme asi 15 minut. Před podáváním ji synovi musím polít jemným kečupem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pizza se šunkou a žampiony

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena