Mouku nasypeme do mísy, uděláme důlek, do kterého rozdrobíme droždí, přidáme cukr a vodu. Na teplém místě necháme 10 minut kynout.
Vodu, sůl a olej promísíme a přilijeme ke kvásku. Zaděláme těsto a zpracujeme ho, až je hladké, nelepivé a tvoří puchýřky. Na teplém místě necháme 30 minut kynout.
Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a dužinu nakrájíme na kostičky. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno a osmahneme na rozpáleném oleji. Přidáme rajčata, kečup i koření a necháme dobře podusit.
Těsto vyválíme a pomocí většího rendlíku vykrojíme placku, kterou přeneseme na plech potřený olejem. Ze zbytku těsta vyválíme druhou placku. Okraje těsta několikrát propíchneme.
Rajčatovou směsí potřeme placky a na ně položíme na kostky nakrájená oloupaná rajčata, kousky sterilovaných žampionů, kostičky šunky, poprášíme oreganem a posypeme hustě nadrobno nastrouhaným sýrem. Neozdobené okraje potřeme olejem.
Necháme ještě 10 minut kynout a pak v předehřáté troubě pečeme asi 15 minut.
Před podáváním ji synovi musím polít jemným kečupem.