Pizza se špenátem

Pokud chcete vyzkoušet špenátovou pizzu a nemáte čas na přípravu těsta, jednoduše kupte hotový korpus pizza v obchodě. A jestli neseženete čerstvý špenát ,nezoufejte, můžete ho nahradit špenátem mraženým.


3.0130x
45 min

Ingredience

1-2 lžičkyoregano
1 kspizza korpus

náplň

100 gslanina
2 stroužkyčesnek
2 ksrajče
150 gsýr
2 lžíceolej na smažení
mletý černý pepř
1 kscibule (větší)
150 gčerstvý špenát

na potření

3 stroužkyčesnek
2 lžíceolej
3 lžícekečup

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Tři stroužky česneku oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme dvě lžíce oleje, tři lžíce kečupu, trochu soli a promícháme. Koupený korpus -pizza položíme na jemně omaštěný plech a potřeme touto směsí.

Špenát propereme, listy rozkrájíme na větší kousky. Zbylé dva stroužky česneku a cibuli také oloupeme. Česnek rozkrájíme na slabé plátky, cibuli na kolečka. Slaninu pokrájíme na tenké nudličky, omytá rajčata na tenké plátky. Sýr nastrouháme.

Na pánvi rozehřejeme olej a krátce orestujeme nakrájený česnek. Přidáme špenát a také jen chvíli smažíme, než listy špenátu trochu povadnou. Orestovaný špenát s česnekem rozprostřeme na pizza korpus, který již máme připravený na plechu a pomazaný olejovou směsí. Na špenát navrstvíme tenké plátky rajčat.

Cibuli zesklovatíme na oleji. Přidáme k ní slaninu a jen chvíli prohřejeme než také zesklovatí. Osmahnutou cibuli se slaninou pravidelně poklademe na na vrstvu špenátu a rajčat. Takto připravenou pizzu okořeníme oreganem a pepřem a posypeme nastrouhaným sýrem.

Pizzu se špenátem už stačí jen dát do předehřáté trouby. Pečeme ji dozlatova (v horkovzdušné troubě při 180°C asi 10 minut).

Když z receptu vynecháme slaninu, pizzu uvítají i vegetariáni.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pizza se špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.