Pizza se špenátem

Pokud chcete vyzkoušet špenátovou pizzu a nemáte čas na přípravu těsta, jednoduše kupte hotový korpus pizza v obchodě. A jestli neseženete čerstvý špenát ,nezoufejte, můžete ho nahradit špenátem mraženým.


3.0130x
45 min

Postup přípravy

Tři stroužky česneku oloupeme a prolisujeme do misky. Přidáme dvě lžíce oleje, tři lžíce kečupu, trochu soli a promícháme. Koupený korpus -pizza položíme na jemně omaštěný plech a potřeme touto směsí.

Špenát propereme, listy rozkrájíme na větší kousky. Zbylé dva stroužky česneku a cibuli také oloupeme. Česnek rozkrájíme na slabé plátky, cibuli na kolečka. Slaninu pokrájíme na tenké nudličky, omytá rajčata na tenké plátky. Sýr nastrouháme.

Na pánvi rozehřejeme olej a krátce orestujeme nakrájený česnek. Přidáme špenát a také jen chvíli smažíme, než listy špenátu trochu povadnou. Orestovaný špenát s česnekem rozprostřeme na pizza korpus, který již máme připravený na plechu a pomazaný olejovou směsí. Na špenát navrstvíme tenké plátky rajčat.

Cibuli zesklovatíme na oleji. Přidáme k ní slaninu a jen chvíli prohřejeme než také zesklovatí. Osmahnutou cibuli se slaninou pravidelně poklademe na na vrstvu špenátu a rajčat. Takto připravenou pizzu okořeníme oreganem a pepřem a posypeme nastrouhaným sýrem.

Pizzu se špenátem už stačí jen dát do předehřáté trouby. Pečeme ji dozlatova (v horkovzdušné troubě při 180°C asi 10 minut).

Když z receptu vynecháme slaninu, pizzu uvítají i vegetariáni.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pizza se špenátem

Zpět na recept