Pivrncovy dukátky

Skvělé, lehce pikantní dukátky z vepřové panenky v pivním těstíčku, podávané s hranolky nebo pečeným bramborem, ozdobené opečenou slaninou.


4.05x
60 min

Postup přípravy

V prvé řadě si připravíme pivní těstíčko na maso - ušlehané vaječné bílky, hladkou mouku, cukr, sůl a pivo smícháme lehkým našleháním v misce. Necháme přibližně půl hodiny v lednici.

Vepřovou panenku nakrájíme na kousky (dukátky) a lehce osolíme, opepříme a posypeme chilli. Potom namočíme kousky panenky do těstíčka a dáme smažit na pánev s rozpáleným olejem. Smažíme přibližně 20 minut.

Poté dukátky z pánve vytáhneme a vložíme do ní plátky slaniny. Necháme spéct a vypneme.

Pivrncovy dukátky naservírujeme na talíře, ozdobíme spečenou slaninou a podáváme s hranolky nebo pečeným bramborem.
user-icon

autor neogenx


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pivrncovy dukátky

Zpět na recept