Masové dukátky na bavorský způsob

Vyzkoušejte můj recept inspirovaný bavorskou kuchyní. Malé šťavnaté karbanátky z kuřecího a vepřového masa.


4.47x
90 min

Postup přípravy

Kuřecí a vepřové maso očistíme, nakrájíme na malé kousky a umeleme. Slaninu nakrájíme na drobné kostičky a rozmixujeme v hladkou kašičku. Drůbeží tlačenku nasekáme nadrobno. Oloupanou cibuli a česnek nakrájíme na drobné kostičky, zpěníme na malém množství oleje a necháme vychladnout.

Do velké mísy nakrájíme na malé kousky starší rohlíky, které zalijeme vlažným mlékem, necháme je nasáknout a pak vše rozmělníme do hladka. Pak do mísy přidáme mleté maso, rozmixovanou slaninu, nakrájenou tlačenku a osmaženou cibuli s česnekem. Vše ochutíme solí, pepřem, uzenou paprikou, hořčicí a petrželovou natí. Vmícháme vejce a ručně vypracujeme vláčnou hmotu, kterou necháme asi 20 - 30 minut odležet.

Z masové směsi tvoříme lžící namočenou ve vodě kousky - masové dukátky, které krátce osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji. Pak je přendáme do pekáče a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 15 - 20 minut.

Šťavnaté masové dukátky na bavorský způsob podáváme teplé jako hlavní chod. Výborně chutnají i za studena s pečivem, cibulkou a hořčicí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Masové dukátky na bavorský způsob

Zpět na recept