Recept na domácí slané tyčinky k pivu nebo vínu oceníte, pokud nemáte moc času a chcete se trochu ukázat.
Hodnocení
4.5
/ 5 (17x)
Doba přípravy
35 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Těsto
Vejce1 ks
Pivo1/2 hrnku
Kypřicí prášek do pečiva1/2 balíčku
Hladká mouka 3 a 1/3 hrnku
Rostlinný tuk1 kostka
Na potření
Vejce1 ks
Na ozdobu
Kmín
Mák
Sezamová semínka
Hrubá sůl
Podle potřeby
Olej na vymazaní
Postup přípravy
Z mouky smíchané s práškem do pečiva, tuku, vejce a piva (nebo vody) vypracujeme těsto, které na pomoučněném vále vyválíme na cca pětimilimetrovou placku, kterou potřeme rozšlehaným vejcem a nakrájíme radýlkem na tyčinky.
Pivní tyčinky posypeme kmínem, mákem nebo sezamovými semínky a solí.
Tyčinky přendáme na vymazaný plech a pečeme v předehřáté troubě při 175 °C dozlatova.