Piškotová roláda s kakaovým krémem

Křehká roláda plněná kakaovým krémem a třešněmi, zdobená čokoládou.


4.425x
60 min
4×

Postup přípravy

Z bílků a 30 g cukru ušleháme sníh. Do sněhu postupně zašleháme žloutky, zbylý cukr a každý žloutek vždy zaprášíme čtvrtinou mouky. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme asi 8 minut na 200 °C. Ještě teplý plát překlopíme na vlhkou utěrku, opatrně stáhneme papír, zavineme i s utěrkou a necháme vychladnout.

Mezitím v misce utřeme žloutky s cukrem do pěny, postavíme do horké lázně a ohřejeme. Nevaříme! Pak necháme vychladnout. V misce utřeme máslo s kakaem na hladký krém a všleháme slazené žloutky.

Vychladlý piškotový plát rozbalíme, potřeme ho kakaovým krémem a posypeme nakrájenými třešněmi. Opatrně svineme. Piškotovou roládu s kakaovým krémem ozdobíme rozpuštěnou čokoládovou polevou. Než poleva ztuhne, posypeme mandlovými lupínky a ozdobíme kandovanými třešněmi.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotová roláda s kakaovým krémem

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty