Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak vmícháme mouku a nakonec tuhý sníh vyšlehaný z bílků.Těsto rozetřeme na pečící papír a pečeme v předehřáté troubě dorůžova. Horký piškot ihned smotáme i s pečícím papírem a necháme takto vychladnout.
Borůvky slijeme, do krému použijeme i trochu šťávy.
Želatinu připravíme podle návodu, pak ji zahřejeme a rozpustíme. Vlijeme do směsi z tvarohu, cukru a borůvkové šťávy, řádně promícháme a když začne tuhnout, tak krém rozetřeme na roládu, ze které jsme opatrně sejmuli pečící papír. Posypeme borůvkami. Piškotovou roládu opět zavineme a necháme v chladu ztuhnout.
Piškotovou roládu s borůvkovým krémem můžeme jen pocukrovat a krájet na plátky, skvěle chutná k odpolední kávičce i čaji.