Piškotová meruňková roláda

Sady jsou plné meruněk, tak je zkuste využít i do tradiční rolády.


4.86x
0
1×

Postup přípravy

Bílky vymícháme s polovinou cukru a špetkou soli na tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s druhou polovinou cukru do pěny a po stěně vlijeme horkou vodu. Prošleháme ještě minutu a pak po částech opatrně vmícháme sníh a hladkou mouku.

Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem a v předehřáté troubě pečeme asi 15 minut na 180 °C. Upečený korpus poprášíme moukou, překlopíme na utěrku, stáhneme papír a i s utěrkou smotáme. Necháme vychladnout.

Želatinu smícháme se studeným mlékem a necháme nabobtnat. Meruňky omyjeme, vypeckujeme a nakrájíme na kostky. Můžeme je spařit horkou vodou a oloupat. Meruňky zasypeme oběma druhy cukru. Smetanu vyšleháme do tuha a vmícháme k ní meruňky. Nakonec ke smetanové náplni přimícháme želatinu.

Roládu rozmotáme, potřeme marmeládou a naplníme náplní. Smotáme, ale tentokrát již bez utěrky. Roládu zabalíme do potravinářské fólie a necháme asi 2 hodiny v chladničce zatuhnout.

Smetanu ušleháme s cukrem do tuha. Meruňky nakrájíme na měsíčky. Ztuhlou roládu potřeme sladkou šlehačkou, můžeme ji i přizdobit pomocí cukrářského sáčku, a ozdobíme meruňkami. Před podáváním poprášíme cukrem a posypeme lupínky mandlí.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotová meruňková roláda

Zpět na recept