Piškotová dobrota

Recept na výborný moučník ke kávě, vhodná dobrůtka také pro návštěvy.


4.05x
60 min

Postup přípravy

Troubu předehřejeme na 200 °C. Plech vymažeme a vysypeme moukou. Mouku na těsto smícháme s kypřícím práškem a prosejeme. Máslo necháme změknout.

Vejce ušleháme s cukrem do pěny. Přidáme olej, mléko a připravenou mouku. Vznikne dost řídké těsto, které nalijeme na plech a upečeme dorůžova asi 10 minut. Upečený korpus necháme vychladnout.

Zatím můžeme pomalu připravovat oba krémy. Na první krém svaříme džus, gustin a cukr v hustou kaši. Ovocný krém nalijeme na vychladlý korpus.

Můžeme klidně začít druhým krémem. Z mléka, pudinkového prášku a vanilkového cukru uvaříme klasický pudink, který za stálého míchání necháme vychladnout. Máslo ušleháme s cukrem a po částech do něj zašleháme vlažný pudink. Je důležité, aby mělo máslo s pudinkem stejnou teplotu, jinak se máslo srazí. Pudinkový krém natřeme na základ piškotové dobroty s prvním krémem.

Piškoty namáčíme do džusu smíchaného s rumem a skládáme na moučník. Můžeme piškoty na moučník položit před namočením a mašlovačkou je potřít směsí z džusu a rumu. Nakonec piškotovou dobrotu pocákáme polevou.

Moučník necháme vychladnout a uležet, nakrájíme podle fantazie a můžeme podávat.
user-icon

autor Jainie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškotová dobrota

Zpět na recept