Piškot Dáša

Jednoduchý recept na piškot s obráceným postupem.


5.01x
45 min

Postup přípravy

Z bílků ušleháme sníh, do kterého postupně přidáváme po lžících cukr, dokud hmota není tuhá. Dále přidáme žloutky a promícháme. Potom postupně přilijeme horkou vodu a nakonec lehce vmícháme hrubou mouku s kypřícím práškem.

Těsto přendáme do dortové formy, kterou vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo vyložíme pečícím papírem. Piškot dáme péct do předehřáté trouby a upečeme ho dozlatova.

Piškot Dáša po vychladnutí můžeme dozdobit podle chuti různými krémy či polevami, potom piškot nakrájíme a podáváme jako chutný vláčný moučník. Piškot můžeme připravit v různých chuťových obměnách, například kokosový piškot - 10 dkg mouky a 6 dkg strouhaného kokosu nebo ořechový piškot - 10 dkg mouky a 6 dkg mletých ořechů.
user-icon

autor Jana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Piškot Dáša

Zpět na recept