Vaření.czReceptyPiškotový koláč s nektarinkou

Piškotový koláč s nektarinkou

Snadný recept na piškotový moučník s minimálním obsahem tuku s pudinkovo-nektarinkovou polevou. Koláč je vhodný pro dietu, kde nejsou žádoucí tuky.


5.01x
75 min
1×

Ingredience

8 lžiccukr
550 mlvoda
3 ksnektarinka
2 balíčkyvanilkový pudinkový prášek

těsto

125 gcukr
5 lžicolej
1 špetkasůl
2 ksvejce
5 lžicvoda
0.5 balíčkuprášek do pečiva
125 ghladká mouka

Postup přípravy

Připravíme si piškot. Mouku prosijeme s práškem do pečiva a promícháme se špetkou soli. V misce prošleháme vodu s olejem. Žloutky oddělíme od bílků a z bílků vyšleháme tuhý sníh. Ve velké míse ušleháme žloutky s cukrem do pěny a postupně vmícháme vodu s olejem a mouku. Nakonec těsto odlečíme bílkovým sníhem. Těsto vlijeme do koláčové formy a upečeme při 180°C dozlatova. Piškotový korpus vyjmeme z formy a necháme vychladnout. Omyté nektarinky vypeckujeme a nakrájíme na kousky. Vanilkové pudinky promícháme s 5 lžícemi cukru a 250 ml vody. V kastrůlku přivedeme k varu 300 ml vody, ve které rozpustíme asi 3 lžíce cukru, poté přidáme nakrájené nektarinky. Ovoce krátce povaříme a zalijeme rozmíchaným pudinkovým práškem s cukrem a vše povaříme asi 2 - 3 minuty do zhoustnutí. Následně směs rozprostřeme na vychladlý korpus a necháme ztuhnout. Vychladlý moučník nakrájíme na porce a podáváme ke kávě, nebo jen tak na chuť. Pokud není nutné vyhýbat se tukům, koláč vylepšíme šlehačkou.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Piškotový koláč s nektarinkou

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena