Pilaf se šafránem

Rýžová směs vhodná jako příloha k masu i samotné hlavní jídlo. 4 až 6 porcí.


3.0813x
75 min

Postup přípravy

Nejdříve opečeme šafrán za stálého míchání na pánvi na středně silném ohni asi 2 minuty. Jakmile začne vonět, vysypeme ho na talíř.


Vroucí vodu nalijeme do konvičky, vmícháme do ní šafrán a lžičku soli a odložíme nejméně na půl hodiny. Na pánvi pak rozehřejeme máslo a olej. Přidáme cibuli a za stálého míchání ji opékáme asi 5 minut.


Do cibule vmícháme piniové oříšky a opečeme je dozlatova. Nesmějí se spálit. Do směsi přidáme rýži a mícháme asi minutu, potom přidáme rozinky, kardamom a hřebíček. Přilijeme vodu obarvenou šafránem a přivedeme k varu. Pánev pak přikryjeme a rýži zvolna vaříme asi 15 minut.


Pánev odstavíme a rýži necháme ještě 5 minut přikrytou. Potom pokličku odstraníme a zkontrolujeme, zda je rýže měkká a zda se všechna tekutina vstřebala. Na povrchu rýže se objeví drobné prolákliny.


Rýži načechráme vidličkou, osolíme a opepříme, posypeme bylinkami a podáváme.

Zdroj: Slovart.cz

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pilaf se šafránem

Zpět na recept