Pikantní zelný salát

Čínská kuchyně má bohatý salátový jídelníček. Pikantní je například salát z bílého hlávkového zelí, s příchutí zázvoru.


3.0140x
20 min
1×

Postup přípravy

Půlku hlávky zelí rozkrojíme na 2 díly a zbavíme košťálové části. Zelí pak nakrájíme na čtverečky nebo nudličky. Červenou kapii zbavíme jádřinců a pokrájíme na malé kousky.

Rozkrájené zelí vhodíme do vroucí osolené vody a 3 minuty povaříme. Vodu slijeme a zelí přendáme do salátové mísy. Přisolíme, přidáme zázvor nebo mletý kmín, cukr a ocet, žampiony a červenou kapii. Ještě podle chuti přiostříme chilli kořením a vše dobře promícháme. Salát necháme v chladu uležet.

Čínský zelný salát můžeme podávat k hlavnímu jídlu, nebo k bílému pečivu, jako lehkou večeři. Místo kapie lze použít sterilovanou červenou papriku nebo dužinu z rajčat. Zázvor můžeme nahradit mletým kmínem.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní zelný salát

Zpět na recept