Pikantní salát z kysaného zelí

Salát z kysaného zelí je vhodnou přílohou k pečeným masům.


3.3124x
20 min
3×

Postup přípravy

Cibuli a mrkev oloupeme. Cibuli jemně nasekáme a mrkev nahrubo nastrouháme. Papričku rozdrtíme a umeleme v mlýnku na koření. Pokud papričku nemáme, použijeme koupené mleté chilli koření. Kysané zelí smícháme s jemně nasekanou cibulí, nastrouhanou mrkví a lžící oleje. Podle chuti osolíme a okořeníme umletými chilli papričkami.Milovníci ostrých chutí mohou salát i opepřit. Pikantní salát z kysaného zelí necháme v chladu uležet, nejlépe do druhého dne. Před podáváním ho můžeme ozdobit tenkými plátky mrkve.


Kysané zelí - vitamínová bomba pro detoxikaci i posílení imunity


Kysané zelí známe všichni jako tradiční pochoutku, bez níž se mnohé typické pokrmy české kuchyně prostě neobejdou. A je pro nás daleko přínosnější než například exotické ovoce.


Kysané


Dušené zelí, jak ho neznáte: S jablky, mangem i ve škubáncích


Pokud máte rádi dušené zelí, máme pro vás pár receptů, které doplní vaši kuchařku. Klasické bílé a červené dušené zelí obohatíme o jablíčko nebo mango, zelí použijeme k přípravě zelných škubánků a šišek, nechybí ani bramborové knedlíky, ke kterým zelí prostě patří.


Dušené

user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní salát z kysaného zelí

Zpět na recept