olej | |
sůl | |
1 ks | vejce |
1 ks | cibule |
20 g | sádlo |
150 g | rajče |
300 g | rýže |
strouhaný sýr | |
100 g | maso uzené vařené |
100 g | houby čerstvé |
100 g | hrášek sterilovaný |
Rozšleháme vejce, osolíme ho a na oleji z něj usmažíme omeletu. Cibuli nakrájíme na drobné kousky a zpěníme na sádle. Přidáme houby nakrájené na plátky a podusíme.
Dále přidáme rýži, kterou jsme předtím uvařili. Vmícháme do ní hrášek, nakrájené vařené uzené maso a také omeletu nakrájenou na nudličky. Osolíme a směs zapečeme v troubě.
Z horkého rizota děláme velké kopečky nejlépe pomocí naběračky. Kopečky obložíme plátky rajčat podušených na oleji. Vše zasypeme sýrem.
autor Vilienka
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena