Pikantní rajčatová omáčka

Rajská omáčka provoněná slaninou, kořením a strouhaným křenem má ten správný říz!


3.0647x
35 min

Postup přípravy

Slaninu nakrájíme na jemné kostičky a rozpustíme v kastrolu, přisypeme mouku a osmahneme, zalijeme čtvrt litrem vody, přidáme rajčatové pyré a kostku bujónu. Rozšleháme a uvedeme do varu, přidáme víno, ocet, cukr, sůl a strouhaný křen. Po půl hodině vaření omáčku přecedíme a podáváme jako přílohu k zeleninovým a těstovinovým pokrmům nebo k pečenému masu.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní rajčatová omáčka

Zpět na recept
Druh jídla
Omáčky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.