Filé z lososa zbavíme kůže, omyjeme pod tekoucí vodou a osušíme. Maso lososa nakrájíme po vláknech na nudličky nebo menší kousky. Osolíme čerstvě namletou solí, troškou kari a pečlivě promícháme se sladkou chilli omáčkou. Pokapeme pár kapkami olivového oleje, citronovou šťávou a necháme hodinu odležet.
Mezitím si připravíme přílohu - klasický bramborový salát. Brambory ve slupce omyjeme, vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme doměkka. Mrkev a celer oškrábeme a společně uvaříme doměkka. Sterilované okurky slijeme a nakrájíme na kousíčky. Sterilovaný hrášek necháme okapat. Uvařené brambory necháme vychladnout, oloupeme a promáčkneme přes sítko na kostičky. Totéž uděláme s mrkví, celerem a společně s hráškem a sterilovanou okurkou přidáme k bramborám. Zalijeme lákem z okurek, který jsme dochutili pepřem a solí. Nakonec bramborový salát spojíme tatarskou omáčkou a majonézou. Podle chuti můžeme přidat více koření a oblíbené bylinky.
Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme naložené lososové nudličky a zprudka osmahneme. Příprava zabere tak 3 minuty a máme hotovo.
Pikantní lososové nudličky rozdělíme na talíře, doplníme bramborovým salátem a můžeme přidat libovolnou čerstvou či vařenou zeleninu na ozdobu a posypat čerstvou nebo sušenou pažitkou. Nezapomeneme na talíř přidat čtvrtku citronu.
Pikantní lososové nudličky s bramborovým salátem můžeme podávat jako slavnostní večeři třeba o Vánocích.