Pikantní krůtí kousky s avokádem

Snadný recept na přípravu pikantních krůtích prsou, které podáváme s avokádovým carpacciem.


4.58x
35 min

Ingredience

2 ksavokádo
600 gkrůtí prsa
1 lžičkačervená kari pasta
3 lžíceústřičná omáčka
1 lžícesvětlá sojová omáčka

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl

dresink

4 lžíceolivový olej
3.5 lžícelimetková šťáva
1.5 lžícehnědý cukr
1 lžičkačerstvá petrželka
1 špetkadrcený černý pepř
1 špetkachilli vločky

Postup přípravy

Krůtí prsa očistíme a nakrájíme na menší kousky. Maso vložíme do mísy a promícháme s červenou kari pastou, ústřičnou a sojovou omáčkou a takto naložené necháme nejméně 3 hodiny v chladu rozležet.

Mezitím si připravíme přílohu z avokáda. Avokádo zbavíme pecky a slupky a dužinu nakrájíme na tenké plátky. V limetkové šťávě důkladně rozpustíme cukr, pak přidáme sůl, špetku chilli vloček a jemně nasekanou petrželku. Za stálého šlehání přilijeme postupně olivový olej.

Odležené krůtí maso opečeme ne oleji ze všech stran doměkka a podle potřeby dochutíme.

Pikantní krůtí kousky rozdělíme na porce, obložíme plátky avokáda, které pokapeme dresinkem a podáváme s rýží, opečeným bramborem nebo jen s pečivem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní krůtí kousky s avokádem

Zpět na recept