Pikantní kapr

Zbyly vám po svátcích ještě nějaké porce kapra a nechcete jej již klasicky obalovat a smažit? Tento je rozhodně nápaditý a chutný.


3.099x
45 min

Ingredience

4 porcekapr
olej na smažení

omáčka

4 stroužkyčesnek
1 lžíceocet
2 lžícevoda
petrželová nať
balkánské koření

podle potřeby

sůl
1 lžícehladká mouka
citronová šťáva

Postup přípravy

Porce kapra zakapeme citronem, osolíme a necháme odležet. Potom rybu obalíme v mouce a osmažíme z obou stran na rozpáleném oleji.

Do téhož oleje přidáme česnek utřený se solí, vodu, ochutíme balkánským kořením, octem a jemně usekanou petrželkou.

Omáčku asi 3 minuty povaříme.

Osmaženého kapra naskládáme do hlubší nádoby, zalijeme omáčkou a necháme chvíli odležet.

Pikantního kapra podáváme s bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní kapr

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena