Vyzkoušejte recept na směs z kuřecích jater s cuketou a rajčaty, ochucenou chilli a bylinkami.
400 g | kuřecí játra |
100 g | cibule |
3 stroužky | česnek |
250 g | baby cuketa |
100 g | keříčkové rajče |
2 větvičky | čerstvý rozmarýn |
podle potřeby | |
---|---|
4 lžíce | olej |
podle chuti | |
chilli koření | |
sůl | |
čerstvě mletý černý pepř | |
2 lžíce | kečup sladký |
Kuřecí játra očistíme od blan a nakrájíme na menší kousky. Cibuli podélně rozkrojíme a nakrájíme na proužky a oloupaný česnek na tenké plátky. Neoloupanou cuketu nakrájíme na půlkolečka silná asi 5 mm a rajčata na kostičky. Čerstvý rozmarýn nasekáme najemno.
Na horkém oleji osmahneme cibuli dozlatova, poté přidáme cuketu a po několika minutách česnek a rajčata. Směs za stálého míchání restujeme, dokud nebude cuketa akorát na skus a odstavíme ji z tepla. V hluboké pánvi na oleji zprudka orestujeme kousky jater dorůžova, poté teplotu snížíme, přidáme rozmarýn, pepř a chilli a jakmile se koření rozvoní, vmícháme kečup. Krátce zarestujeme a přidáme směs s cuketou. Pikantní játra s cuketou promícháme, prohřejeme a podle chuti osolíme a opepříme.
Pikantní játra s cuketou můžeme podávát s rýží jako hlavní chod, ale klidně i s opečenými toasty jako chuťovku.
Nejoblíbenější recepty z cukety
Cuketovou sezónu je třeba si pořádně užít. Inspirujte se našimi recepty, ve kterých cuketa nesmí chybět. Čistě zeleninové, s masem, ale i na sladko v koláčích chutná jednoduše báječně.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena