Pikantní celerová pomazánka

Pomazánka z čerstvého celeru, majonézy a česneku je zdraví prospěšná, zejména v chřipkovém období. Vhodnou přílohou je bílé pečivo.


4.647x
35 min
3×

Postup přípravy

Celer oloupeme a vložíme do okyselené studené vody. Česnek oloupeme a nastrouháme na jemno. Majonézu promícháme s jogurtem.

Struhadlo zakapáváme citronovou šťávou a celer na něm jemně nastrouháme. Citron nám zabrání ztmavnutí celeru. Potom vmícháme česnek a majonézu. Podle chuti osolíme, opepříme a necháme 20 minut rozležet v chladu.

Pikantní celerovou pomazánku podáváme s bílým pečivem a čerstvou zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní celerová pomazánka

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Česká