Pikantní bábovka se slaninou

Nenáročná bábovka na slaný způsob z kynutého těsta.


3.08x
60 min
1×

Postup přípravy

Z droždí, mléka, cukru a lžíce mouky si připravíme kvásek. Slaninu nakrájíme na kostičky a s troškou oleje a nasekanou cibulí ji orestujeme do křupava.

Mouku se solí prosejeme do mísy. Přidáme vejce, olej, sekanou petrželku, nakrájené olivy, slaninu a připravený kvásek. Promíchané vláčné těsto necháme vykynout. Těsto uhladíme do vymazané a vysypané bábovkové formy a necháme ještě asi 30 minut kynout.

Pikantní bábovku se slaninou pečeme v předehřáté troubě na 170 °C dozlatova. Poté necháme vychladnout a vyklopíme.

Pikantní bábovku se slaninou podáváme vlažnou nebo studenou jako slanou chuťovku.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pikantní bábovka se slaninou

Zpět na recept